Het Decoratief in Kesteren

Groen-, woon- en tuindecoraties

Kamer- en tuinplanten

Benieuwd naar de kamerplanten trends van 2020?

Op deze pagina vind je een handig overzicht van 7 trendy plantensoorten om je te oriënteren en te inspireren. Dit is maar een gedeelte van ons assortiment. In onze zaak hebben we nog veel meer planten om je over te verwonderen.

 

1. FICUS

Ficussen zijn al jaren zeer populaire kamerplanten. De plant is populair door de vele soorten en maten die er zijn. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en zet de plant op een plek met veel indirect licht.

 

 

 

2. MUSA

De Musaplant of bananenplant is een mooie kamerplant met grote bladeren. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft. Ook verbruikt de plant, door de zonnige plek en de soort bladeren die veel water verdampen, veel water. Zorg dat de grond altijd lichtvochtig blijft, en vooral niet opdroogt. In deze omstandigheden kan de plant vrij snel groeien.

 

 

3. STRELITZIA.

Een hele mooie plant met een sterk, groot blad die zal opvallen in jouw huis!

 

 

4. CALATHEA

Het blad van de Calathea maakt deze plant bijzonder. De plant sluit zijn bladeren in de nacht om ze overdag wanneer de zon begint te schijnen weer te openen. 

 

5. MONSTERA
Grote kamerplanten zijn hot! Zo ook de Monstera, ook wel de gatenplant genoemd. De Monstera is een plant zonder veel zorg en o.a. ook erg geliefd in kantoorpanden. 

 

6. KENTIA PALM
Een frisgroene plant met een luchtzuiverende werking. De Kentia palm is een makkelijke plant en staat prachtig op elke plek in huis.

7. ORCHIDEE (Phalaenopsis)

De Orchidee is de meest bekende sierbloem in Nederland. Deze prachtige kamerplant staat bekend om zijn imposante bloem en kleurendiversiteit. De meest bekende en populaire soort is de Orchidee Phalaenopsis. Dit komt vanwege zijn lange en frequente bloei.